Jag får meddelande om att jag är avaktiverad

Efter fyra misslyckade inloggningsförsök avaktiveras din användaridentitet i systemet. Detta innebär att du inte lägre kan logga in. Skcia e-post till support@a-data.nu och tala om vilken användaridentitet (inloggningsnamn) du har så ordnar vi detta. När vi låst upp din identitet så kommer du att få ett e-postmeddelande med ett nytt tillfälligt lösenord. Detta tillfälliga lösenord kan du använda för att logga in och du måste då direkt byta till ett nytt lösenord. Kom ihåg att lösenord måste börja på en bokstav, vara minst 5 tecken långt och får inte innehålla specialtecken. Vi avråder dessutom från att använda åäö ilösenordet.